Rejseblogs fra Travellerspoint

Så blev det Seoul!

Starten på Seoul-beretningen

sunny 30 °C

Så fandt jeg endelig tid til at få skrevet et blog-indlæg mere, det er jo efterhånden nogle dage siden. Sidst jeg skrev var jeg blevet syg, hvilket jeg dog heldigvis ikke er mere (så meget), der er stadig lidt med maven...
Jeg har tænkt over en masse sjove ting i kina jeg ville skrive i min blog, men det der simpelthen sker når man er skødeløs som mig, og venter nogle dage, er at man glemmer det. så hvis der pludselig kommer en kina-tanke senere så er det grunden, ellers vil jeg rykke videre til Seoul, sydkorea i mine eventyrlige beretninger :)

Jeg er blevet indlogeret på i første øjekast meget lille og beskidt værelse, hvilket det egentlig også er i andet øjekast :).. Det der er ved det er at alle studenter hernede bor meget småt da de ikke har flere penge og at der som sagt er 20 millioner indbyggere i byen. Upside er dog at det ligger 3 min. gå-gang fra campus, og at der følger en meal-plan med med morgenmad og aftensmad på en lille restaurant der hører til 1 min væk. og alt sammen for 1900 kr om måneden. Rørende :)

Så nu vi er ved maden så lad os starte med dette. Der må jeg sige so far, kina 0 - Sydekorea 1... har lige været nede og spise i restauranten og selvom der stadig er meget jeg ikke kan lide (til dels også fordi min mave stadig brokker sig lidt, og så vestlig mad bare med indbydende), så må jeg sige at der også for en gangs skyld var meget jeg KUNNE lide. Koreanerne er kendt for deres korean bbq, og tror måske det var lidt af det jeg fik i dag, i hvert fald var der noget kød som var sådan lidt stegt flæsk agtig i smagen (da alt i asien jo flyder i olie, "den gode slags fortæller jeg mig selv da alle er tynde"), hvilket var virkelig lækkert, så var der selvfølgelig ris til og så var der en form for syltede mini-pølser som smagte helt ok også. Så var der også en suppe som ikke smagte som om det var chili med et snert af suppe, men for en gang skyld omvendt. Så alt i alt et dejligt vellykkes måltid på en lokal koreansk restaurant. Er tilfreds.

Hov vil lige fortælle om igår da vi ankom lidt mere, da det ligesom viser essensen af hvor super gæstfri og hjælpsomme koreanere er. Da vi kom til Korea University vidste vi at vi ville blive mødt at en buddy som ville hjælpe os hen til vores housing. Vi var dårligt nået over vejen før han kom os i møde og spurgte om jeg var Mark Kristensen (går ud fra han mente mig ;)). Han sagde så at vi bare lige kunne tage en taxa han skulle nok betale (alt det her var for hans egen lomme). Vi kørte så først hen til mortens hvor vi mødte hans land-lady, som også var utrolig flink og viste os ned til bo-stedet, alt i mens fulgt budyen med og arrangere alt, oversatte alt, spurgte og informerede om alle relevante ting, og ikke kun hvor vi skulle bo, men helt ned til at følge os ned i en seven eleven og købe nogle forudbetalte skraldeposer til os som han også betalte (ja de bruger forudbetalte skraldeposer her for at gøre opmærksom på forbruget går jeg ud fra, meget smart). Derefter kom vi hen til mit sted hvor han igen oversatte hele kontrakten for mig og sådan fortsatte det. Da vi var færdige med alt det officielle efter 2 timer gik vi hen til mortens landlady som havde invitieret os på is-nudler som skulle være noget af en specialitet her i korea (det var lidt underligt efter min smag at spise nudler i isvand med sojaæg, men sjovt). Der blev han også siddende og snakkede med os, og det viste sig endda at han selv skulle på udveksling om en uge (pænt godt overskud så).

Det her er kun en ud af allerede mange historier på 2 dage omkring hvor langt de er villige til at gå for at hjælpe en. Igår i metroen fulgte en mand os ind til en butik helt inde i centret for at hjælpe os med at finde den.!

Så alt i alt er her egentlig ganske fint i korea, her er en del mere vestligseret end i kina, uden tvivl. Det engelske er stadig ikke deres første kop te, men jeg føler dog jeg at jeg kan komme frem med mine pointer nu. Der er generelt rigtig rent på gaderne og folk opfører sig mere "civiliseret", fx dytter bilerne ikke konstant, og de overholder rent faktisk reguleringen (ja vi Danskere kan godt li der er styr på tingene jo, så man ikke sådan kommer ud for en ulykke!)...

Jeg har i dag været ude og se campus området på en lang gåtur med morgen, det er et VIRKELIG flot campus-område, nærmest som en park, men mere om det senere, og så har jeg gået rengøringsamok på mit lidt lurede værelse for at føle mig lidt bedre tilpas. Jeg har vasket alt. og jeg har købt nogle højtalere til lidt god musik på værelset og en Russell Hobbs elkoger så jeg kan få mig min kaffe nemt. Sådan, nu skule der være styr på tingene.

I morgen starter introdagene, og jeg regner med at åbne en koreansk bankkonto da det er en del billigere og nemmere, så der er program på. Oh forresten skal i glæde jer til at høre om det 7-etagers kursted jeg har store intentioner om at besøge snart. Lifes hard :)

Det var vidst alt for denne gang (og hvilken en gang!)

- Seoul Out!

Skrevet af MarksRejser 02:55 Gemt i Sydkorea Tagged seoul mad dag sydkorea første indkøb

E-mail denne beretningFacebookStumbleUpon

Indholdsfortegnelse

Vær den første til at kommentere på denne beretning

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Indtast dine Travellerspoint login oplysninger herunder

( Hvad er dette? )

Hvis du endnu ikke, allerede er medlem af Travellerspoint, kan du tilmelde dig gratis.

Tilmeld dig Travellerspoint