Rejseblogs fra Travellerspoint

Den forbudte by og kinesiske vagter

Part 4 - Besøg i den forbudte by

rain 25 °C

Først vil jeg lige starte med at linke til mit photogalleri her på travellerspoint eftersom at facebook og kina jo ikke er gode venner: https://www.travellerspoint.com/gallery/users/MarksRejser

Så kom dagen endelig, mig og Morten fik oplevet noget kulturelt, og hvilken bedre startsalut end at tage til den forbudte by. Vi havde valgt at gøre det på en mandag hvor der var chance for regn hele dagen, hvilket viste sig at være et strategisk rigtig smart valg. Ikke en eneste kø kom vi i, og ikke en eneste regndråbe så vi.
Om man interesserer sig for historie eller ej (jeg tror jeg er på et sted imellem de to), så kan man ikke undgå at blive lidt inspireret og facineret når man går ned igennem de gamle brostensbelagte pladser omgivet af kæmpe huse med blandt andet ofringstempler, og kejserens hvile-hus. Husene er stooore, datidens standard sammenlignet, og selv nu flere hundrede år efter deres oprindelige opførelse (selvom mange af dem er blevet genopbygget over tiden), man kan stadig beundre de smukke udskæringer, og de trofaste drager der sidder på hvert hjørne af det smukke spiraludskårne træværk.
Langs pladsen, langs husene står der kæmpestore bronce eller jern-støbte krukker, som de i gamle dage brugte til at slukke eventuelle ildebrande (se mine billeder). Man kan ikke lade være med at blive facineret over de metoder man kom omkring tingene på i gamle dage. Dette er en æstetisk smuk løsning på at slukke brænde i en by, som pga. dens afskårne natur fra resten af byen, jo ville have svært ved at komme i nærheden af store vandressourcer i en fart. Om vinteren beklæder de så krukkerne med filt for at undgå at vandet fryser til. smart... Udover det så begynder vi at nå min grænse for "historie-interessen", jeg syntes byen er smuk, og jeg syntes historierne er gode, men udover det så begynder husene langsomt at ligne hinanden, så efter en god 2 timers tur vendte vi pænt ryggen hjemad (dog allerede ret trætte i benene)

En anden sjov tanke jeg har gjort mig hernede er hvor utrolig mange "vagter" der er (bemærk gåsetegnene). Alle butikker der er lidt seriøse har en mand stående i hvad man først ville vurdere som strikst polititøj, men ved nærmere gennemsyn kan man nogen gange have svært ved at tage dem seriøst. Enten er de overhovedet ikke opmærksomme på hvad der sker, eller os så ligner det de er 18 år gamle (hvilket mange af dem sikkert også er tæt på, da den største arbejdsstyrke i kina er de unge). Derudover så ser de enten sjuskede ud når de bare hænger der lidt op af væggen, ellers også ser de påtaget formelle ud når de står helt ret som en planke, som en mand med en mission (men nok i virkeligheden også som en mand uden noget formål). Og værst af alt, ingen af dem har en pistol eller en knippel, kun en radio. tsk....

Vi så også en masse politimænd som trænede inden i den forbudte by, igen der må jeg kommentere at jeg umiddelbart ikke ville være bange for at blive overfaldet af en af dem (i hvert fald ikke fysisk, måske psykisk) da de er definitionen af tynde og ranglede ALLE SAMMEN. Så selvom de er meget inspirerede af vesten så må vi konstatere af der også er mange ting de endnu ikke har taget til sig som fitness centre :)

Vil smutte nu, vi skal ud på et 5-etagers elektronikmarked. Tror jeg er i himlen, der kommer snart en blog op da jeg slet ikke er færdig, har bare lidt travlt lige nu :)

Beijing out...

Skrevet af MarksRejser 00:15 Gemt i Kina Tagged by beijing den forbudte kina

E-mail denne beretningFacebookStumbleUpon

Indholdsfortegnelse

Vær den første til at kommentere på denne beretning

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Indtast dine Travellerspoint login oplysninger herunder

( Hvad er dette? )

Hvis du endnu ikke, allerede er medlem af Travellerspoint, kan du tilmelde dig gratis.

Tilmeld dig Travellerspoint